Petak 06.12.2013.
02:02
b92.net

URS: Skandalozna podrška Predsedništva Margetiću

"Rat" protiv Nikolića i Predsedništva: Čelnici Ujedinjenih regiona Srbije
 

U saopštenju se navodi da je Domagoj Margetić bivši Tuđmanov jurišnik i osoba koja je više puta osuđivana i koju niko nigde ozbiljno ne shvata, a podrška predstavlja do sada najveći skandal Predsedništva Srbije.

"Pa ko još normalan može da poveruje u laži koje su oni izneli na pres konferenciji u režiji predsednikovog savetnika Olivera Antića, s obzirom da su rekli da se Mlađan Dinkić još pre dvanaest godina udružio sa Štros Kanom, Guzenbauerom i Frankom Fratinijem, s kojima je navodno zajedno sklonio kiparske pare i oprao ih prilikom privatizacije Mobtela, da bi onda te iste ljude Aleksandar Vučić sada angažovao za svoje savetnike", stoji u saopštenju.

URS ističe da su ti ljudi su izneli još gomilu neistina u starom DB-ovskom maniru, kao što je sumnja da su i investicije Etihada u Er Srbiju pranje para.

"Međutim, ovde nije problem u Domagoju Margetiću i njegovoj družini, kojima će se u narednom periodu po našoj tužbi baviti pravosudni organi Srbije. Najveći problem je što takvom šljamu podršku daje Kabinet aktuelnog predsednika, koji, prema njihovim rečima, pred njima okreće telefone i vrši pritisak na policiju i tužilaštvo, čime grubo krši svoju ulogu utvrđenu Ustavom".

Ujedinjeni regioni Srbije oštro osuđuju takvu bahatost i samovolju Predsedništva Srbije i od nadležnih državnih organa očekuju da odmah reaguju u skladu sa Ustavom i zakonom.

2024 © - Vesti online