Četvrtak 05.12.2013.
23:50
BETA

Bogdanović: Pobeda za Vestermana i Bertansa!

 

"Malo smo osećali pritisak u početku, ali smo se povratili. Imali smo mnogo manje izgubljenih lopti nego do sad, naravno ne računajući poslednjih pet minuta, dosta smo dobro igrali u tranziciji, kontrolisali skok... Sve je bilo dobro", kazao je Bogdan Bogdanović posle utakmice u Areni.

Partizan je kao domaćin pobedio Budivelnik sa 76:61 u osmom kolu Grupe A Evrolige i tako ostao u igri za plasman u Top 16 fazu. Bogdanović je na pitanje novinara kako to da je Partizan prosto pregazio protivnika u kvalifikacionoj utakmici samo slegnuo ramenima i odmahnuo glavom. On je rekao da je pobeda jako bitna, ne samo rezultatski, nego i psihološki.

"Poraz od Nantera u Parizu nam je svima teško pao. Svi su nekako pali, ali hvala navijačima što su verovali u nas i nosili nas do ove pobede", rekao je bek Partizana.

Bogdanović je pobedu nad Budivelnikom posvetio povređenim saigračima Leu Vestermanu i Davisu Bertansu.

"Ovu pobedu posvećujem Leu i Berti i pozdravljam ih javno, da znaju da mislimo na njih", istakao je Bogdanović.

Crno-beli su tokom utakmice imali mnogo atraktivnih poteza i nisu pokazali znakove umora.

"Možda ima umora, ali to sve nestane pred adrenalinom, ne može o tome da se razmišlja u ovakvim utakmicama. A, što se tiče te atraktivnosti, 'eli-upova', vežbamo, sve to radimo na treningu i to je proizvod i inspiracije, energije, a možda i inteligencije, ali sve dolazi iz treninga", rekao je Bogdanović.

Centar Nikola Milutinov kazao je da je Budivelnik nije toliko loš tim, ali da je njegova ekipa igrala zaista dobro.

"Utakmica je bila vrlo bitna za oba tima. Videli ste i sami da su oni na kraju hteli da smanje razliku, ali smo mi odigrali vrlo ubedljivo. Oni nisu loš tim, bili su vrlo motivisani, ali ključ naše pobede bila je agresivna igra u odbrani i uopšte dobra igra celog tima", rekao je Milutinov.

Plejmejker Boris Dalo bio je takođe jako zadovoljan.

"Odigrali smo snažno, igrali smo kao na početku sezone i svi smo jako želeli pobedu. Popravljamo se, igramo bolje iz utakmice u utakmicu i nije još ništa gotovo", rekao je francuski košarkaš.

Dalo je imao najatraktivniji potez utakmice, kada je snažno zakucao preko gostujućeg košarkaša.

"Osećao sam se tada sjajno, igrali smo dobro i ja se osećam sve bolje iz meča u meč i onda je taj potez nekako došao kao bonus na dobre igre", rekao je Dalo.

Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević kazao je da nada za plasman u Top 16 fazu postoji dok god se igra.

"Igrali smo dobro od početka utakmice protiv jakog protivnika. I dalje imamo šansu, ne gubimo nadu i borićemo se do samog kraja", kazao je Milosavljević.

Partizan će u sledećem kolu Evrolige u četvrtak gostovati Fenerbahčeu.

2024 © - Vesti online