Subota 07.12.2013.
03:29
Vesti

Od hotela prave tvrđave

Ovako je bilo 2007. kada je Sidnej bio domaćin APEC-a
 

Organizatori najznačajnijeg događaja u istoriji Kvinslenda objavili su šta nameravaju da učine da ugoste 4.000 delegata i 3.000 novinara u novembru iduće godine.


Pomoćnik komesara policije Katarina Kerol kaže da tek treba da se odluči i da li će železnička stanica Central biti zatvorena zbog bezbednosnog rizika po svetske lidere smeštene u obližnjem Sofitelu. Ona, takođe, kaže da će se kolone do 30 vozila kretati ulicama, a ograde će biti podignute oko osam hotela koji će u potpunosti biti popunjeni samo učesnicima samita.


U Brizbejnu će, navodi ona, pokušati da izbegnu podizanje barikada oko celih blokova zgrada, kao što su radili u Torontu 2010, kada su podigli 13 kilometara ograda.


"Svaki član hotelskog osoblja moraće da ima akreditaciju, zbog nedovoljno odgovarajućeg hotelskog smeštaja", kaže šef operacija Bernadet Velč, a svetski lideri moraće da budu "sustanari" jedan drugom.


"Mi ćemo se konsultovati sa vladama koji bi bio najbolji način da se delegati po državama smeste u hotel, jer nemamo mnogo hotela sa pet zvezdica. I nije samo u pitanju koliko ima lepih apartmana, već takođe i bezbednosti za pojedine lidere", kaže on.

2024 © - Vesti online