Četvrtak 05.12.2013.
13:14
Beta

Ministar: Stadioni će biti gotovi na vreme za SP

 

Pored stadiona u Porto Alegreu, Manausu i Natalu, do kraja predviđenog roka, 31. decembra, neće biti završeni radovi ni na stadionima u Sao Paolu, Kujabi i Kuritibi.


Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater sinoć je rekao da je produžen rok za izgradnju stadiona u Sao Paolu, Kujabi i Kuritibi, ali nije naveo tačan datum.

"Moguće je da će biti kašnjenja, ali najvažnije je da će svi stadioni biti spremni za Svetsko prvenstvo. Nema žurbe - imamo rokove, imamo raspored, a kada kompanije žele da ubrzaju rad na građevinskim radovima ne pitaju radnike za dodatne sate", rekao je Rebelo, a preneli su brazilski mediji.


Svetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula u Brazilu, a utakmice će se igrati na 12 stadiona.

"Razgovarao sam sa gradonačelnikom Manusa i rekao je da će stadion biti završen 20. decembra, u Natalu su nam rekli 19. ili 21. decembar ili 30. novembar, dok su nam u Kujabi rekli da će radovi biti završeni 20. decembra. U Sao Paolu se dogodila nezgoda, a u Porto Alegreu stadion će biti završen 15. januara", rekao je Rebelo.


On je rekao i da niko ne bi trebalo da brine za svoju bezbednost u Brazilu.

"Još u studentskim danima sam putovao brazilskim aerodromima i jedini put sam opljačkan na aerodromu u Parizu. Takođe, predsednik Olimpijskog komiteta Brazila opljačkan je u Londonu... I u našim gradovima postoji nasilje, ali je socijalnog porekla", rekao je Rebelo.

2024 © - Vesti online