Sreda 04.12.2013.
17:56
Beta

Samoopredeljenje: Vlada tzv. Kosova podbacila u integraciji Srba

Samoopredeljenje: Kao rezultat izbora Vlada tzv. Kosova je dobila devet opština koje će raditi za Srbiju a ne za Kosovo
 

"U drugoj rundi lokalnih izbora koji su održani sada treba reći da projekat integracije Srba nije uspeo na najgori mogući način. Srpska lista koju je stvorio Ivica Dačić je dobila vlast u devet opština, koliko ima i DSK i vrlo blizu DPK koja vlada sa deset opština. Tako je jedna politička partija iz srpske zajednice (SLS), koju je podržavala cela međunarodna zajednica, postala minorna", rekao je potpredsednik Skupštine Kosova Glauf Konjufca iz Samoopredeljenja.

Konjufca je rekao da to najbolje ilustruje činjenica da su izabrani predsednici opština sa srpskom većinom izjavili da je njihov cilj da ne priznaju državu i nezavisnost Kosova i da će unutar Kosova delovati onako kako bude tražila politika zvaničnog Beograda.

Prema njegovim rečima, opštine sa srpskom većinom u kojima su pobedili predstavnici "Srpske" će se ujediniti u Asocijaciju srpskih opština koja ima za cilj da "dobije premise srpske Vlade unutar Kosova".

"Nema nikakve sumnje da će oni raditi za Srbiju a ne Republiku Kosovo. Za to su zaslužni poslanici koji su 27. juna i 11. jula rekli 'da' defunkcionalizaciji države Kosovo i širokogrudo amnestirali kriminalce i paralelne strukture", rekao je Konjufca.

Poslanica Aljbuljena Hadžiu je zatražila da se zbog takve situacije pod hitno smeni Vlada premijera Hašima Tačija.

2024 © - Vesti online