Utorak 03.12.2013.
20:44
Beta

Palma hoće da gradi aerodrom

Srdačan pozdrav: Ivica Dačić i Dragan Marković Palma
 

"U Jagodini već postoji sportski aerodrom u dužini od 1.700 metara, što je dovoljno da mali avioni slete na taj aerodrom", kazao je Marković u Jagodini na sastanku sa ruskim privrednicima iz Lenjingradske oblasti koje predvodi vlasnik kompanije "North Karton" Vladimir Slovohotov, koji će u Jagodini otvoriti fabriku kartona i kartonske ambalaže.

Predsednik Skupštine Jagodine je naglasio da su ruski privrednici, koji su došli u Jagodinu, vlasnici četiri aviona i da bi njima bilo lakše da avionom slete na aerodrom u Jagodini, nego da putuju od Beograda do Jagodine.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je na sastanku sa ruskim privrednicima rekao da će od 1. januara biti uvedena četiri leta dnevno od Beograda do Moskve, dva leta Aeroflota i dva Er Srbije.

"Postoji interesovanje jedne ruske kompanije da se uspostavi linija između Beograda i Sočija. Nažalost, još niko ne planira da leti na liniji Beograd-Sankt Peterburg, ali kada Vladimir bude unapredio poslovne odnose između Beograda, Jagodine i Sankt Peterburga, možda će to motivisati Er Srbiju ili Aeroflot da razmišljaju o tome", kazao je Antić.

2024 © - Vesti online