Utorak 03.12.2013.
14:50
tportal.hr

“Putin nema seksualni život ili je latentni gej“

Vladimir Putin uživa da golišav jaše konja u prirodi
 

Špigl piše da je najpretenciozniji deo knjige pokušaj da se Vladimir Putin prikaže kao “slabić“ u privatnom životu. Razlozi se pronalaze u teškom detinjstvu “bez roditeljske ljubavi i brige“. Putinova visina takođa je jedan od vidova njegove slabosti. Zatim, idući za glasinama koje već duže vreme kruže oko zagonetnog ruskog lidera, Belkovski postavlja pitanje da li je Putin biološki sin svojih roditelja, ili usvojeno dete alkoholičara. On za to nema konkretne dokaze, pa kao izvor za svoja saznanja navodi izvesnog “poznatog novinara“ koji je istraživao Putinovo poreklo i koji je isto tako “misteriozno“ nastradao u padu privatnog aviona.

Pročitajte sve što smo pisali o Putinu OVDE

U knjizi se može pročitati i kako je najmoćniji čovek ruskog režima toliko povučen da nema pravih prijatelja i da se zato toliko često osamljuje i beži u prirodu. Belkovski tvrdi da Putinovi odlasci u divljinu na jahanje, lov i ribolov nisu PR konstrukcija, nego slika pravog, povučenog Vladimira Vladimiroviča koji zapravo nije ni želeo da bude predsednik i koji zapravo beži od odgovornosti u divljinu. Kao ilustracija Putinove otuđenosti navodi se da su “dva najbolja prijatelja“ ruskog predsednika labrador Koni i bugarski ovčar Bafi.

Belkovski se u novoj knjizi suprotstavlja i mitu o Putinu kao velikom zavodniku. Tvrdi da je, za razliku od sklonosti divljinama, glasina o vezi s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom PR izmišljotina za ojačavanje Putinovog mačo imidža. Belkovski špekuliše da Putin uopšte nema seksualni život, ili da je “latentni gej“.

Zanimljivo je da je autor ove knjige isti čovek koji je pre nekoliko godina optužio Putina da je najbogatiji političar na svetu, sa 40 milijardi dolara skrivenih na tajnim računima.

Još je zanimljivije da Belkovski deluje iz Moskve - dakle nije izložen progonu. Špigl piše kako “nezanemariv broj ljudi čak veruje da autor uživa zaštitu među visoko postavljenim činovnicima ruske obaveštajne zajednice“.

2024 © - Vesti online