Utorak 03.12.2013.
11:54
Beta

Policija pustila demonstrante u vladu

Policija se sklonila pred demonstrantima i pustila ih u zgradu vlade
 

Stotine demonstranata koji danima traže ostavku tajlandske premijerke Jingluk Šinavatre ušli u vladine zgrade pošto je policija napustila kompleks.

"U cilju smanjenja tenzija između demonstranata i policije, uklonjeno je obezbeđenje oko vladinog kompleksa, kako bi učesnici demonstracija mogli da uđu ", rekao je predstavnik policije Krisana Patanačaroen.

Tokom masovnih antivladinih demonstracija u Bangkoku, policija je poslednjih dana koristila suzavac, vodene topove i gumene metke. Premijerka Jingluk Šinavatra juče je odbacila zahtev učesnika protesta da se formira "narodni savet" a masovne demonstracije u Bangkoku održane su i juče.

Vođa protesta, bivši zamenik premijera, Sutep Taugsuban, prekjuče je pozvao na generalni štrajk. U masovnim protestima koji traju već desetak dana, poginule su tri osobe, a oko 230 je povređeno. Demonstranti traže da se formira "narodni savet", koji će izabrati novog šefa vlade.

Povod za proteste je opšte uverenje da je Jingluk Šinavatra samo marioneta svog brata Taksina Šinavatre, koji je svrgnut u vojnom puču 2006. godine, posle optužbi za korupciju i zloupotrebu položaja.

2024 © - Vesti online