Utorak 03.12.2013.
10:01 >> 10:04h
Beta

Ognjanovići: “Tijanin novac“ ide u humanitarne svrhe

Otac i majka Nebojša i Jelena Ognjanović na sahrani male Tijane

Otac preminule Tijane, Nebojša Ognjanović rekao je novinarima da je pred Prvim osnovnim sudom formalno-pravno završena procedura koja će omogućiti da se Ognjanovići novca odreknu u humanitarne svrhe.


"Nikada nismo nameravali da novac zadržimo za sebe. Nigde nismo pobegli, vidite da smo i dalje tu", kazao je Ognjanović i napomenuo da će sa Ministarstvom zdravlja biti obavljena serija razgovora nakon koje bi trebalo da se utvrdi na koji način će novac sa računa biti potrošen.


Na ostavinskoj raspravi održanoj u utorak, Ognjanovići su se formalno-pravno prihvatili nasledstva kojeg će se nakon dobijanja zvaničnog rešenja odreći.


"To je bilo neminovno, jer smo u ovoj situaciji zakonski jedino mi u mogućnosti da obavimo prenamenu tog novca i odreknemo se u humanitarne svrhe", kazao je Ognjanović.


On je rekao da će ukupna cifra sa sredstava biti naknadno saopštena, a ranije se govorilo da je reč o svoti od oko 2,5 miliona evra.


Tijana Ognjanović (8) preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca za koju su sredstva prikupljana u humanitarnoj akciji u Srbiji.


Pojedini mediji ranije su objavili da je novac sa računa koji se vodio na ime preminule devojčice u Komercijalnoj banci podignut, što je demantovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Roditelji nisu želeli da komentarišu takva pisanja i naveli su da će sve biti gotovo na sudu.

2024 © - Vesti online