Utorak 03.12.2013.
10:18
index.hr

Kako da napustite crkvu?

Preko kompjutera do (verske) slobode
 


Na toj stranici se nalazi "Generator raskrsnih listova", u koji možete da upišete svoje podatke, posle čega će vam za "download" biti ponuđen svečani i službeni "Raskrsni list" u PDF-u. Pošto ga potpišete, tvrdi autorska ekipa, prestajete da budete član Katoličke crkve.


"Prema Ustavu (Članak 40) i zakonima RH ima - svako ima slobodu veroispovijesti i savesti, svako ima pravo pripadati i ne pripadati organizaciji, religioznoj ili političkoj. Ako građanin samosvesno potpiše izjavu da istupa iz neke organizacije u koju je uvučen mimo svoje volje, onda je takva izjava pravovaljana pred svim sudovima ovoga sveta (Zakon o parničnom postupku). Još je bolje ako se takva izjava overi kod javnog beležnika jer time je autentičnost potpisa potvrđena kod ovlašćene osobe", stoji na stranici.


Postoji verzija i za vernike i za nevernike, a ako nikad niste niti bili kršteni, možete da izradite i "Bezbožnički list". Ako ste kojim slučajem Hrvat (neželjeno) muslimanske veroispovesti, možete da se "raskrstite" uz dokument koji se zove "Kafir Avaz".

Izgled dokumenta koji će vas ili spasiti ili poslati u pakao
2024 © - Vesti online