Svim srcem uz Slađanu i njene male anđele

Ne zna kako će dalje: Majka Slađana sa ćerkama i humanistom Hidom Muratovićem
 

Do ovog sela, 15 kilometara udaljenog od magistralnog puta Novi Pazar - Sjenica, može se doći samo dobrim terencem, traktorom ili pešice. Mada je dobila podršku i obećanja da neće ostati sama, Slađana još nije uspela da ukrovi kuću, koju je sa pokojnim Miodragom gradila uz pomoć čitalaca "Vesti" i dobrih sugrađana.

Kontakt

 

Od kada su "Vesti" pisale o iznenadnoj tragediji Dunjića, mnogo plemenitih čitalaca "Vesti" se javilo našoj Redakciji sa željom da im pomogne kako novčano tako i u vidu paketa. Tim povodom još jednom objavljujemo Slađanin broj telefona, kako bi budući donatori mogli da stupe direktno u kontakt, i sa njom se dogovore o načinu slanja i dostave pomoći, a brojevi su: + 381 64 367 35 63 ili +381 64 327 22 64. Naravno, na usluzi je, kao i uvek, Redakcija "Vesti".

Sprečio je finansijski momenat, tačnije nedostatak novca za crep i krovnu konstrukciju, ali i loše vreme koje ne dozvoljava građevinske radove. Posle Miodragove smrti, za Slađanu i njene ćerkice, zahvaljujući ljudima dobrog srca iz dijaspore, kao i sugrađana, sakupljeno je oko 1.500 evra za nastavak radova na kući.


- Ova vredna pomoć uglavnom je stizala preko Hida Muratovića, koji je bio uz nas i pre nego što smo započeli temelj. Pomogli su nam: porodica Marinković iz Nemačke sa 150 evra, anonimni donator iz Danske sa 100 evra, Novopazarac Murat Muratović sa 500 evra, a firme Konto-bene i Utip 200, odnosno 100 evra.

I firma Neimar iz Beograda, vlasnika Boža Vukovića, poslala nam je 500 evra. Istina, dobri ljudi sa svih strana sveta i dalje zovu i obećavaju pomoć. Traže žiro-račun, ali ja po ovom snegu ne mogu da odem do banke u Novom Pazaru. Nemam kome decu da ostavim. Neka mi oproste na tome. Bog ih blagoslovio i svako dobro dao - priča Slađana vidno potištena i zabrinuta.


Kako kaže, bojazan potiče od toga što ne zna kako će prezimiti zimu sama s decom, u trošnom kućerku sa zemljanim podom i ispucalim krovom.
 

Sneg pokrio nezavršeni dom
 

- Borimo se svim silama da Slađani i deci ukrovimo kuću, ali bojim se da, ako i obezbedimo novac za crep i građu, vremenske prilike neće dozvoliti da bilo šta radimo. Slađana i deca trenutno su u sobičku stare kuće gde duva sa svih strana, koji prokišnjava i vrlo lako može da se sruši na decu.

- Posle tragedije koju su doživeli, Dunjići teško da će sami opstati u udaljenoj Banovici. Leti je u ovom selu život nekako i moguć, ali zimi pretežak. Mala Dijana će od iduće jeseni u školu, a kako će bez oca do 10 kilometara udaljenih Štitara, tako mala i bespomoćna kroz šumu i preko snegova... - pita se zabrinuto Hido Muratović.


Smatra da bi bar tokom zime Slađanu i dečicu valjalo privremeno smestiti negde u Novom Pazaru.


- Pokušaćemo da umolimo nadležne u Centru za socijalni rad i Gradsku upravu, da im obezbede bar jedan sobičak do proleća. Do sada u Gradskoj upravi nisu pokazivali mnogo interesovanja za ovu, ali ni za druge ugrožene porodice. Na proleće bi završili kuću u Banovici i uselili ih. Nadam se da će nam dobri ljudi, koji su i do sada pomagali, pokazati razumevanje i solidarnost kako bismo zbrinuli ovu nesrećnu ženu i devojčice. Ako Slađana i deca procene da im u Banovici nema života, moramo im pomoći da nađu neki smeštaj bliže školi - naglašava Muratović.

2023 © - Vesti online