Ponedeljak 02.12.2013.
20:54
Beta

Amazon dostavlja pakete bespilotnim letelicama?

Bespilotna letelica koja bit trebalo da ubrza Amazonovu dostavu
 

Američki list prenosi da je Džefri Bezos, direktor Amazona izneo plan za revoluciju u prodaji, navodeći da je "optimista" i da bi plan za dostavu paketa bespilotnim letelicama mogao biti ostvaren u roku od pet godina.

Bezos je na televiziji Si-Bi-Es (CBS) pokazao radnu verziju prototipa helikoptera s osam elisa, takozvanog "oktokopera", s oznakom "Amazon Prime Air".

Vašington post piše da je profesor prava na Univerzitetu Vašington Rajan Kalo rekao da je američki Kongres 2012. godine, tražeći od federalne službe da otvori nebo i za komecijalnu upotrebu bespilotnih letilica, na umu imao ovakvu vrstu primene tih letelica.

Za sada postoje stroga ograničenja upotreba bespilotnih letelica za komercijalne svrhe, rekao je Kalo, dodajući da će to uskoro morati da bude promenjeno.

"Amazon će možda moći da prevaziđe obe prepreke na duži rok. To znači da će jednom bespilotne letelice moći da omoguće da 30-minutne isporuke budu uobičajene i priuštive kao što su to isporuke za dva dana", piše Vašington post.

2024 © - Vesti online