Ponedeljak 02.12.2013.
15:01 >> 15:02h
b

Gran pri 2014: Srpkinje saznale imena rivalki

 

Protivnice će im biti selekcije Nemačke, Tajlanda, Južne Koreje, Turske, Dominikanske Republike, Kine i Japana. U elitnoj diviziji su još Brazil, SAD, Rusija i Italija.


Reprezentacija Srbije će četvrti put igrati na Gran priju, a do sada je osvojila dve bronzane medalje, 2011. i 2013. godine.


Tokom prvog vikenda Srbija će od 1. do 3. avgusta igrati u Grupi B protiv Nemačke, Tajlanda i Južne Koreje, drugog vikenda, od 8. do 10. avgusta u Grupi E protiv Nemačke, Turske i Dominikanske Republike, a tokom trećeg vikenda, od 15. do 17. avgusta u Grupi I protiv Kine, Japana i Južne Koreje.


U 22. Gran priju sledeće godine igraće 28 reprezentacija podeljenih u tri divizije. U prvoj diviziji igraće 12 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a u drugoj i trećoj diviziji po osam selekcija podeljenih u dve grupe.


U drugoj diviziji igraće Kuba, Belgija, Poljska, Peru, Portoriko, Holandija, Argentina i Kanada.


U trećoj diviziji igraće Kenija, Alžir, Kazahstan, Hrvatska, Češka, Tunis, Meksiko i Bugarska.


Finalni turnir je na programu od 20. do 24. avgusta. Tamo će se naći organizator, četiri prvoplasirane selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik Finalnog turnira druge divizije.


Po zavšetku Interkontinentalnog dela takmičenja, ekipa sa najlošijim učinkom će ispasti iz prve divizije.


Ako pobednik Finalnog turnira druge divizije ne ispunjava uslove FIVB za takmičenje u prvoj diviziji, odluku o 12. ekipi u elitnoj diviziji doneće FIVB, uz opciju da reprezentacija sa najlošijim učinkom ostane u prvoj diviziji.

2024 © - Vesti online