Ponedeljak 02.12.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: D. Đorđević

Da Darko dočeka lepše i bolje sutra

Čeka ga lepo iznenađenje: Darko Milić

Zašto su ove žene dobrog srca odlučile da svoju pomoć upute upravo ovom dečaku i njegovim roditeljima, nije teško odgonetnuti. Jedini sigurni mesečni prihod za Miliće je dečji dodatak za Darka koji iznosi 3.000 dinara (25 evra), što jedva da je dovoljno za jedan dan u nekom većem gradu.

Pri tom, Darkova majka Gordana, koja ima cistu na mozgu, mora na hitnu operaciju. Do njihove kuće teško se dolazi i od nje odlazi zbog nepristupačnog terena. Nemaju komšije, nema ni dece sa kojima bi se Darko igrao. Golema borba za opstanak je nešto sa čime se suočavaju svakog dana, a ogromna ljubav dečaka prema roditeljima posebno dira u srce, baš kao što je dotakla i plemenite čitateljke "Vesti" iz daleke Australije.


Njihova pomoć i toplo pismo, kao i prethodno pristiglih 200 dolara Morane Simić iz Sidneja, prilika su da reporteri "Vesti" ponovo posete Darka Milića i obraduju ga u ime njegovih dobročiniteljki, što ćemo, naravno verno zabeležiti, kao i do sada. Ono u šta smo sasvim sigurni, to je da će se ovi siromasi silno obradovati. Posebno saznanju da je neko iz tako daleke zemlje čuo za njihovu muku i poželeo da im pomogne.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online