Ponedeljak 02.12.2013.
07:46
Beta

"Iran želi da napravi atomsku bombu"

Iran podržava terorizam: Benjamin Netanijahu
 

"Zaboravite vaše iluzije: Iran želi atomsku bombu i to je režim koji podržava terorizam", rekao je on u sinagogi u Rimu, gde je boravio zbog proslave Hanuke, u pratnji više izraelskih ministara i italijanskog kolege Enrika Lete.

"Nećemo dozvoliti da Iran dobije atomsku silu koju će moći da upotrebi protiv nas i suočeni sa pretnjom odgovorićemo kada to bude neophodno", rekao je Netanjahu, a prenela italijanska agencija Ansa.

On je dodao da Izrael stalno upozorava na opasnosti iranskog nuklearnog programa. "Neću ćutati ukoliko interesi Izraela budu u opasnosti", kazao je. SAD, Rusija, Kina, Britanija, Francuska i Nemačka potpisale su u prošlu nedelju sporazum o iranskom nuklearnom programu posle pregovora u Ženevi, kojim se Teheran obavezao na ograničavanja svojih muklearnih aktivnosti.

"Cilj cele međunarodne zajednice jeste da se postigne vojna denuklearizacija Irana i siguran sam da ćemo u tome uspeti mirnim i diplomatskim sredstvima", rekao je Leta.

Netanjahu i Leta trebalo bi da kasnije održe sastanak na kojem će biti potpisano desetak sporazuma o saradnji Izraela i Italije. Izraelski premijer sutra će se sastati i sa papom Franjom u Vatikanu.

2024 © - Vesti online