Nedelja 01.12.2013.
20:56 >> 22:11h
Beta, RTS

Krstimir Pantić proglasio pobedu!

Krstimir Pantić pobedio na izborima za gradonačelnika Kosovske Mitrovice?
 

Krstimir Pantić je novinarima rekao da je, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojio 350 glasova više od kandidata Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pantić je rekao da je Srpska na lokalnim izborima osvojila devet od 10 gradonačelnika u većinski srpskim opštinama na Kosovu i da je dobila gradonačelnike u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu, Leposaviću, Novom Brdu, Partešu, Gračanici, Ranilugu i Klokotu.


"Srpska" je, prema preliminarnim rezultatima, izgubila izbore u Štrpcu.

Krstimir Pantić je na konferenciji za novinare pozvao sve koji imaju predstavnike u Skupštini grada da čine vladajuću većinu.

"Ovu pobedu namenjujem Vladi Republike Srbije i ovim divnim ljudima sa kojima sam nekoliko meseci vodio tešku borbu, ne samo da ubedim građane da je ono što radim ispravno, već i da preskočimo sve prepreke koje su nam bile na putu", rekao je Pantić na konferenciji za novinare u sedištu izbornog štaba "Srpske". Pantić je čestitao i protivkandidatu Oliveru Ivanoviću koji je, kako je dodao, imao bolji rezultat nego u prvom krugu.

O.Ivanović: Treba sačekati konačne rezultate izbora

Kandidat SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je večeras da treba sačekati konačne rezultate izbora kako bi se znalo ko je pobedio.

"Očekivao sam ubedljivu pobedu u ovom krugu, ali protiv sebe sam imao čitavu Vladu Srbije i državni aparat, pa je i ovo što smo do sada postigli apsolutna pobeda", rekao je Ivanović novinarima u severnoj Mitrovici.

"Ovo je moralna pobeda, a videćemo da li će biti i stvarna kada Centralna izborna komisija bude objavila rezultate", rekao je on i pojasnio da 500 uslovnih glasova mogu da utiču na rezultate.

"Želim mu svu sreću u daljem radu, a mi ćemo ga pozvati na razgovor oko formiranja skupštinske većine", rekao je Pantić i dodao da će i svi ostali odbornici u opštini Kosovska Mitrovica biti dobrodošli i imaće mogućnost da učestvuju u radu i donošenju odluka koje su bitne za sve garađane bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.

Pantić je naglasio da "ovo nije obična pobeda na lokalnim izborima već je to pobeda koja Vladi Republike Srbije ostavlja mogućnost da nastavi borbu za očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije".

Bojan Stojanović čestitao pobedu u Gračanici

Bojan Stojanović, kandidat za gradonačelnika Gračanice Saveza kosovskih Srba čestitao je pobedu protivkandidatu Branimiru Stojanoviću sa liste "Srpska". Kako je istakao, poštuje volju birača, "ma na koji način ona bila iskazana".

"Čestitam 'Srpskoj' na ostvarenim rezultatima i spreman sam da im predam najbolju opštinu na Kosovu", rekao je Bojan, koji je do sada bio gradonačelnik Gračanice.

"Večeras imamo devet gradonačelnika koje podržava Vlada Srbije i koji će dosledno sprovoditi politiku Vlade, u svom radu će stalno ponavljati da ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, da nisu državljani takozvane Republike Kosovo, već da su građani Srbije, imaćemo devet gradonačelnika koji će, ne samo u Srbiji, već i u čitavom svetu, imati otvorena vrata i da zastupaju interese građana koje zastupaju i interese države Srbije", dodao je Pantić i zahvalio svima koji su glasali za njega i "Srpsku", ali i onima koji su bili protiv izbora, a nisu pribegavali nasilju i pretnjama.

"Koristim priliku da ih pozovem da od sutra ponovo budemo jedinstveni, da nastavimo zajedničku borbu jer i oni, bez obzira što su bojkotovali izbore, imaju isti cilj kao i mi koji smo bili uz Vladu Srbije, a to je da sačuvamo Kosovo i Metohiju, naše porodice, prisustvo države Srbije na ovom podučju", rekao je Pantić i dodao da posle ovih izbora Kosovo nikada neće postati članica UN niti će moći da računa na dalju nezavisnost.

U Kosovskoj Mitrovici u toku je slavlje pristalica liste "Srpska".

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, u drugom krugu izbora na Kosovu glasalo je 41,5 odsto glasača. Drugi krug održan je u 25 opština, a pravo glasa imalo je oko milion i trista hiljada birača.

2024 © - Vesti online