Nedelja 01.12.2013.
20:45
mozzartsport.com

Ljorente u 90. minutu srušio Brkića!

Junak: Ljorente (desno) u duelu sa Domicijem
 

Juventus je u strašnoj formi. Sedam pobeda u sedam mečeva kod kuće, šest uzastopnih trijumfa u Seriji bez primljenog gola, najbolji start sezone u eri Antonija Kontea... Istina, problem za Staru damu može da predstavlja povreda Andree Pirla, koji je u 5. minutu morao da napusti teren.


Udineze je bio na pragu da postane prvi klub koji je ove sezone odneo bod sa Juventusovog stadiona, ali im je Ljorente skinuo skalp u poslednjim trenucima meča. Zebre iz Friulije su pružile žestok otpor šampionu i ne bi bilo nezasluženo da su došli do remija od 0:0. Sjajno su se branili, imali i neke sodline prilike za gol, ali nisu imali sreće i kažnjeni su u 90. minutu.


Juventus je dominirao u prvom poluvremenu, glavni krivac što inicijativa nije krunisana golom je bio Karlos Tevez koji je propustio tri dobre prilike u prvih 45 minuta. Ali, Juve nije odustajao i pokazao je šampionski mentalitet. Kako se meč bližio kraju tako se stezao obruč oko gola Željka Brkića koji je ceo meč branio na visokom nivou i bio bi jedan od heroja da su Zebre odolele.


Kvaljarela i Ljorente su imali dobre prilike u finišu meča, a onda je došao odlučujući momenat u 90. minutu. Lihtštajner je šutirao, Ljorente je promenio smer lopti prevario Brkića za veliku radost domaćih navijača.

Španac igra sve bolje posle krize na početku sezone i polako postoje jedan od najvećih oslonaca u igri Stare dame. Ovo mu je treći gol u poslednja tri meča i tek sada se vidi kakav su posao napravili čelnici Juventusa kada su ga angažovalikao slobodnog igrača.

2024 © - Vesti online