Nedelja 01.12.2013.
16:12
mozzartsport.com

Vejn Runi odneo bod u Mančester!

Žestok duel: Musa Dembele i Vejn Runi
 

Derbi 13. kola Premijer lige pamtiće se po spektakularnim pogocima Mamuza, njihovom dvostrukom vođstvu, ali i povrtaku Crvenih đavola, kojima je bod sačuvao fenomenalni Vejn Runi. Domaćin je poveo golom Kajla Vokera iz slobodnog udarca u 18. minutu.


Ne zna se ko je napravio veću grešku u trenucima Totenhemove dominacije: da li Soldado promašajem zicera za 2:0 ili Voker, jer je centaršut u svom šesnaestercu, samo prebacio do Runija, koji je spretno matirao Lorisa i nagovestio da se gosti ne predaju.


Mada, nije odustajao ni skupoceni tim Andre Viljaša Boaša, pa je Brazilac Snadro prevario Kleverlija, opalio strelu sa 25 metara i Mamuzama doneo još jednom vođstvo, koje je ekipa Nemanje Vidića poništila brže nego prvo.


Tri minuta kasnije, Velbek je doslovce iznudio penal (zakačio nogom za rukavice Lorisa), a Vejn Runi se tek trećim preciznim jedanaestercem potpisao ispod drugog vezanog Junajtedovog remija u gostima (u prošlom kolu 2:2 sa Kardifom), verovatno spremio otkaz Viljašu Boašu i navukao osmeh na lice Arsenu Vengeru, jer je iz ovog derbija najviše profitirao - Arsenal. Runi je tako sa 164 postignuta gola preuzeo peto mesto na listi najboljih strelaca Premijer lige od bivšeg igrača Liverpula Robija Faulera (163). Najbolji strelac je Alan Širer sa 260 golova, a slede
Endi Kol sa 189, Tijeri Anri sa 175 i Frenk Lampard sa 168 golova.  

2024 © - Vesti online