Nedelja 01.12.2013.
15:24
Beta

Pantić: Nemoguća je krađa glasova

"To dokazuje da izborni proces teče u najboljem redu uzimajući u obzir vremenske prilike i naviku da se glasa u popodnevnim satima", rekao je Pantić na konferenciji za novinare u štabu "Srpske" u Kosovskoj Mitrovici.

Veliki broj posmatrača: Krstimir Pantić

On je naveo da će učiniti sve da izborni dan protekne u najboljem redu i da spreči eventualne incidente.

"Obilazio sam sva mesta gde se glasa, prisutan je veliki broj posmatrača, nemoguće je da se vrše bilo kakve manipulacije i krađa glasova", rekao je Pantić.

On je demantovao tvrdnje svog protivkandidata Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je rekao da je u Kosovskoj Mitrovici primetan veliki broj ljudi koji nisu iz Kosovske Mitrovice i dodao da je Ivanović svestan da gubi izbore i zato mu je svejedno gde će se glasovi brojati.

"Mi ćemo, ukoliko bude potrebno, biti ispred biračkih mesta i svojim telima štititi kutije, nećemo dozvoliti da se ovoga puta manipuliše izbornom voljom građana jer želimo da sve prođe u najboljem redu", rekao je Pantić.

Pantić je rekao da "ima pouzdane informacije" da se Ivanović sinoć sastao sa poslanikom u Skupštini Srbije Markom Jakšićem i Dimitrijem Janićijevićem kandidatom SLS-a i optužio ih da "ukoliko neko sprema incident to će biti oni a ne predstavnici GI "Srpska".

U prvom krugu izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice Pantić je osvojio 2.173 glasa ili 36,89 odsto dok je Ivanović dobio 1.670 glasova ili 28,35 odsto.

2024 © - Vesti online