Subota 30.11.2013.
18:13 >> 19:08h
Beta, Nezavisne novine

Lančani sudar u HR, policajac poginuo dok je pomagao

Autobus se preprečio: Naletali sa obe strane autoputa
 

U bolnicu u Gospiću primljeno je 17 povređenih osoba, od kojih 11 teško. Među povređenima je i beba od 15 meseci koja je zadobila lakše povrede. Lekari se bore za život 59-godišnjeg muškarca.

Portparol ličko-senjske policije Maja Brozičević rekla je da su se prvo sudarili automobili, a da je autobus prešao na suprotnu stranu da bi izbegao sudar. "Došlo je do lančanog sudara u oba smera u kojem je učestvovalo dvadesetak vozila", rekla je Brozičević. U Lici je padala ledena kiša, pa se pretpostavlja da je uzrok nesreće proklizavanje.

Jedan od učesnika u nesreći rekao je da je na zaleđenom putu ugledao prevrnuti kamion i automobile.

"Ne znam kako sam ostao živ. Sve se dogodilo u samo pet minuta, odnosno toliko je trebalo da se svi zakucaju jedni u druge. Kada sam izašao iz auta, drugi koji su pre mene imali sudar vikali su mi da bežim i da spašavam živu glavu", ispričao je 26-godišnji Dubrovčanin.
 

Među poginulima je i 29-godišnji policajac iz Gospića, koji je svojim automobilom bio uesnik lančanog sudara dok je išao na posao. Kako je bio nepovređen on je istrčao da pruži pomoć drugima, kada je na njega naletelo sledeće vozilo i ubilo ga.

Hrvatski auto-klub najavio je istragu, jer u vreme ove teške saobraćajne nesreće brzina u tunelu i van njega navodno nije bila ograničena na 40 kilometara na čas niti je saobraćajnica posipana dok je padala ledena kiša.

2019 © - Vesti online