Subota 30.11.2013.
09:56
mozzartsport.com

I Valderama otišao u političare

 

U Ukrajini Andrej Ševčenko, u Gruziji Kaha Kaladze, u Liberiji Žorž Vea, a u Kolumbiji Karlos Valderama! Dok se za nekadašnje asove Milana zna da su odmah po odlaganju kopački u podrum uskočili u odela i kravate, počevši da se bave politikom, novost je da je na taj teren nabasala i čuvena ''desetka'' s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.


Čovek koga ljubitelji fudbala širom sveta jednako pamte po kovrdžavoj žutoj frizuri i nenadmašnim driblinzima biće među kandidatima vladajuće Partije U na izborima za Senat, zakazanim za 9. mart naredne godine. Kabinet predsednika države Huana Manuela Santosa potvrdio je kako je na partijskoj konvenciji u Bogoti dogovoreno da Valderama uđe u stranku i kandiduje se za mesto senatora.
''Odigrao sam dosta važnih utakmica za Kolumbiju, ali ova je najbitnija. Igraću najbolje što mogu, jer osećam da sam potreban narodu i državi'', rekao je Valderama, koji je u septembru proslavio 52. rođendan, a u otadžbini je poznat i po humanitarnom radu, pa je nedavno prepoznatljivu žutu kosu ofarbao u roze, kako bi se priključio kampanji protiv raka dojki.


Valderama je sa reprezentacijom Kolumbije odigrao 111 utakmica, a učestvovao je na tri vezana Mundijala: u Italiji (1990), SAD-u (1994) i Francuskoj (1998).


2024 © - Vesti online