Petak 29.11.2013.
10:38 >> 10:39h
Beta

Politika: FSS daje "zeleno svetlo" Kosovu, uslov - bez državnih obeležja!?

 

Kako je preneo list "Politika", predsednik FSS Tomislav Karadžić će

"To je delom rezultat i konsultacija FSS sa predstavnicima Vlade Srbije uoči fudbalskog samita 5. decembra u brazilskom gradu Salvadoru, u državi Baija", navodi "Politika".


Predsednik FIFA Sep Blater je pre mesec dana u Cirihu razgovarao sa Karadžićem i predsednikom Fudbalskog saveza Kosova Fadiljom Vokrijem i posle tog sastanka FIFA je odbila zahtev Kosova da igra prijateljske utakmice. Karadžić je tada rekao da je sastanak bio uobičajen, da su predstavnici kosovskog saveza sa sedištem u Prištini tražili da igraju zvanične utakmice, sa himnom i nacionalnim obeležjima i da se uključe u kvalifikacije, ali da to nije prihvaćeno.

"I to neće biti izvodljivo sve dok ne budu članovi Ujedinjenih nacija. Pravilnik je tu jasan i mi ćemo nastaviti da se ponašamo u skladu sa njim", rekao je tada Karadžić.


Blater se početkom leta u Beogradu sastao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i tada mu je rekao da je FIFA zainteresovana da se fudbal razvija na Kosovu. Samo mlađe kategorije i ženske selekcije imaju dozvolu da igraju prijateljske utakmice sa državama koje su priznale jednostrani akt prištinskih vlasti.

"Naredne nedelje u Brazilu i muški seniorski tim Kosova bi trebalo da dobije zeleno svetlo, ali svakako ne i za zvanične utakmice. To znači da bi do susreta između Hrvatske i Kosova u Prištini, koji je najavio predsednik Fudbalskog saveza Hrvarske Davor Šuker, moglo da dođe u prvom slobodnom terminu FIFA, krajem zime", navodi list.


U FIFA je ranije isti zahtev stigao i iz Banjaluke, ali seniorskoj selekciji Republike Srpske i dalje nije dozovoljeno da igra sa Srbijom, iako je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine saopštio da nema ništa protiv da selekcija Republike Srpske igra
prijateljske utakmice.

2024 © - Vesti online