Četvrtak 28.11.2013.
20:33
Beta

"Došao kraj teškom javašluku"

Ministar privrede Saša Radulović
 

"Glavni krivac za to je bila država. Agencija za privatizaciju nije bila institucija, već organizacija koja je zadovoljavala stranačke i pojedinačne interese, samo ne državne", kazao je Radulović.

On je naveo da se u velikom broju slučajeva, privatizacija se obavljala samo radi dobijanja građevinskog zemljišta i da je preduslov za to bio netransparentan rad Agencije za privatizaciju. Prema njegovim rečima, tom teškom javašluku došao je kraj i Ministarstvo privrede je započelo da zavodi red.

"Postavljena je nova direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac koja je veliki profesionalac i koja se, dok je vodila Centralni registar hartija od vrednosti borila protiv svih oblika korupcije", kazao je Radulović.

On je kazao i da je Ministarstvo tražilo "lične karte" 153 preduzeća u restrukturiranju i preostalih 419 preduzeća u raznim fazama privatizacije kako bi se utvrdilo pravo stanje.

"Tek kada se na osnovu čistih bilansa utvrdi vrednost ovih preduzeća, moći će da se ide dalje. Što je jako važno, preko tranzicionog fonda obezbeđen je novac za sve neisplaćene minimalne zarade radnika, kao i za povezivanje staža i socijalni program", istakao je Radulović.

2024 © - Vesti online