Četvrtak 28.11.2013.
01:01
mondo.rs, telegraf.rs, B92, RTS

Gore barake za azilante kod Obrenovca

Vlada Srbije odlučila da skloni azilante na "humanije mesto" (Foto: Arhiva)
 

"Vatrogasne ekipe upućene su na teren, i nadam se da neće biti posledica za termoelektranu", rekao je Božović za RTS i dodao da mora da se neđe drugo rešenje za smeštaj azilanata.


Kako navodi telegraf.rs potpuno je u plamenu baraka površine 400 metara kvadratnih, u kojoj je bilo 20 improvizovanih soba za spavanje. Zahvaćen je i krov druge barake. Požar je primetio čuvar iz termo elektrane, a požar su lokalizovale vatrogasne ekipe iz Obrenovca, uz pomoć nekoliko tzv. industrijskih vatrogasaca.
 

Pročitajte još:

* Meštani drže azilante u blokadi na putu

Azilanti su pre nekoliko sati odvedeni autobusima na drugu lokaciju, navodi telegraf.rs, a predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je za B92 da su se azilanti sklonili s puta i da im je obezbeđen "humaniji smeštaj".


Čučković je rekao da je u direktnom dogovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimirom Božovićem, s kojim je, kako ističe, sve vreme bio u direktnoj komunikaciji, odlučeno da se azilanti oko 23.30 sklone sa puta kod Obrenovca. Oni su premešteni na humanije mesto, rekao je Čučković, ne iznoseći gde bi to moglo da bude.


Čučković je takođe rekao "da je noćas jedna od baraka u koje je trebalo da budu smešteni azilanti počela da gori, ali da je požar ubrzo ugašen", navodi B92.

2024 © - Vesti online