Sreda 27.11.2013.
14:51
Beta

Sanaderove ćerke odbile da svedoče protiv oca

Petra Sanader, jedna od ćerki bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera
 

One su se na sudu u Zagrebu pozvale na zakonsku mogućnost da ne moraju da svedoče protiv člana porodice. Petri i Bruni Sanader, kao i ostalim članovima uže porodice, blokirani su računi pošto je protiv njihovog oca pokret krivični porupak zbog sumnje u korupciju.

Pročitajte sve što smo pisali o Ivi Sanaderu OVDE

Tako su starijoj ćerki, glumici Petri Sanader blokirana tri računa u različitim bankama na kojima je bilo oko 58.000 evra, hiljadu franaka i 39.600 dolara. Ona je rekla da će tražiti naknadu putnih troškova budući da je na sud došla iz Amerike gde poslednjih godina živi.

I mlađoj ćerki nekada najmoćnijeg hrvatskog političara, lekarki Bruni Sanader blokirana su tri računa na kojima je bilo 34.000 evra, hiljadu franaka i 925 dolara. Njoj su, prema tvrdnjama Sanaderove odbrane, blokirana i dva računa otvorena posle pokretanja krivičnog postupka, a iz tužilašva su rekli da oni nisu tražili blokadu.

Od početka suđenja Sanaderu, njegove ćerke, kao ni supruga nisu dolazile na sud.

Prošle sedmice trenalo je da svedoči supruga bivšeg premijera, Mirjana Sanader, ali je ona nedolazak opravdala stručnim simpozijumom, pa je sud kaznio s 5.000 kuna (650 evra).

Na sudu bi trebalo da se pojavi početkom decembra da, kao svedok odbrane, svedoči o imovini nekada najmoćnijeg političara u zemlji pošto je tužilaštvo tražilo da im se ona oduzme.

2024 © - Vesti online