Sreda 27.11.2013.
09:08 >> 12:58h
Beta

GM: Nema škole zbog snega

Foto: Ilustracija

Autobuski saobraćaj na padinama Suvobora normalizovan je danas oko 10 časova nakon jutrošnjeg prekida u selima pranjanskog kraja zbog neraščišćenog snega sa kolovoza.

Oko 10 časova autobusi su ponovo krenuli u svim pravcima. Predužeće za puteve u Čačku rašcistilo je sneg, tako da je saobraćaj ponovo uspostavljen prema Gornjem Milanovcu, ali danas nije bilo nastave u dva izdvojena odeljenja Osnovne škole "Ivo Andrić" u Pranjanima.

Saobraćaj otežan zbog snega

 

Saobraćaj je zbog snega od jutros otežan na gotovo svim putevima u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Sneg umerenog intenziteta pada na području Valjeva, Užica, Zlatibora, Ivanjice, Kruševca, Leskovca, Vranja i Majdanpeka. Zbog snežne mećave i jakog vetra saobraćaj je jako otežan na na putu Paraćin-Zaječar i tamo je obavezna upotreba lanaca. Na putevima II prioriteta u nižim predelima mestimično ima raskvašenog snega, u planinskim predelima snega ima do 5 cm, pa AMSS apeluje na vozače da pažljivo voze. Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema.

Kako je za agenciju Beta izjavio direktor škole Zoran Pantović, časovi nisu odrzani u Brezni i Bogdanici, jer autobusi nisu prevezli đake i prosvetne radnike.

"Matična škola je radila sa smanjenim brojem učenika, jer iz okolnih sela đaci koji putuju atobusima nisu došli a pošto su putevi sada rasčišćeni i nema novih padavina sutra će biti sve normalno", rekao je Pantović.

Visina snežnog pokrivača u tom kraju je oko 15 santimetara, snega nema na kolovozu a počeo je i da se topi jer je tempretaura plus dva stepena Celzijusovih.

Republički hidrometerološki zavod saopštio je da će u Srbiji će danas biti oblačno, sa snegom i najvišom dnevnom temeraturom do tri stepena.

Tokom dana i u noći između srede i četvrtka očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama i stvaranje snežnih nanosa. Duvaće slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus dva do dva, a najviša dnevna od nula do tri stepena.

U Beogradu će takođe biti oblačno i padaće sneg. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Temperatura će biti od minus jedan do jedan stepen.

2024 © - Vesti online