Sreda 27.11.2013.
00:50
mozzartsport.com

Liga šampiona - Grupa H: Milan ubedljiv u Glazgovu

 Kaka
 

Napokon se probudio i Milan! I to u ambijentu u kojem su mnogi padali na kolena. Rosoneri su crni novembar u kojem nisu imali nijednu pobedu do večeras ipak uspeli da završe preko potrebnim trijumfom u Glazgovu i ostanu u dobroj poziciji za plasman u osminu finala Lige šampiona.


Milan je savladao Seltik sa 3:0 u možda i odlučujućem meču za plasman u narednu fazu elitnog takmičenja. Kriza i problemi koji su prethodnih dana potresali velikana sa San Sira probudili su neki inat u igračima Rosonera koji su u paklenoj atmosferi Seltik Parka pružili možda i najbolju partiju sezone.

Grupa H 

Rezultati petog kola: 

 

Seltik - Milan 0:3 (0:1)
/Kaka 12, Zapata 49, Baloteli 60/

Ajaks - Barselona 2:1 (2:0)
/Serero 19, Hosen 42 - Ćavi 49 penal/

 

Tabela: Barselona 10, Ajaks 8, Milan 7, Seltik 3.

Vitalna je pobeda Rosonera za plasman u drugu fazu, ali im je noć pokvario rezultat iz Amsterdama gde je Ajaks na opšte iznenađenje savladao Barselonu 2:1, naneo joj prvi poraz u sezoni i ostao u trci za drugo mesto. Mlađarija holandskog šampiona nije ustuknula pred zvezdama Katalonaca kojima su nedostajali povređeni Mesi i Valdes, ali i Buskets i Sančez.

U poslednjem kolu Barsa dočekuje Seltik u utakmici bez velikog značaja. Doduše, Katalonci moraju pobedom da overe prvo mesto, a Škoti da pokušaju da se izbore za Ligu Evrope, ali daleko uzbudljivije će biti u Milanu. Na San Siru će Ajaks juriti pobedu protiv Rosonera jer im samo trijumf garantuje da mogu da prestignu Rosonere, preotmu im drugu poziciju i plasman u osminu finala.

2024 © - Vesti online