Utorak 26.11.2013.
20:31
Beta

"Zastrašivanje Srba pred drugi krug"

Foto: Ilustracija
 

"Tražimo od nadležnih organa da reaguju kako bi se stvorili regularni predizborni uslovi, a od OEBS-a da svojim autoritetom i ulogom koja mu je poverena, garantuje svakom građaninu na Kosovu da će bezbedno i bez pritisaka moći da iskaže svoju političku volju", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo zatražila je i da odmah prestane privođenje i maltretiranje srpskog stanovništva u Pasjanu i Partešu. "Da ovo privođenje, pred drugi krug lokalnih izbora, nije slučajnost pokazuje i jučerašnji poziv u policijsku stanicu Bojana Trajkovića, Dragana Nikolića, Aleksandra Denića, Gorana Stojkovića i Svetislava
Petrovića, koji su svi posmatrači i članovi biračkih odbora ispred liste Srpska u opštini Parteš", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ni za ta privođenja nije naveden razlog, kao ni za sva privođenja i ispitivanja Srba u poslednja dva meseca u Partešu i Pasjanu.

Član biračkog odbora Srpske iz Pasjana Zoran Stojanović priveden je jutros oko 10 sati u policijsku stanicu u Gnjilanu, bez obrazloženja, saopštila je ta lista. Na Kosovu se u nedelju održava drugi krug izbora za gradonačelnike, a Srpska ima kandidate u šest opština južno od Ibra i u Zvečanu, na severu Kosova.

2024 © - Vesti online