Utorak 26.11.2013.
20:26
Srna

"Ne iznenađuje me ustaštvo u Hrvatskoj"

Josip Šimunić, hrvatski reprezentativac veličao ustaštvo
 

"Samo mi ne smemo biti iznenađeni nego moramo konačno da budemo svesni s kim imamo posla i zašto je to tako, a ne prihvatati to zdravo za gotovo. Moramo neći način da se tome svemu suprotstavimo", poručio je Krestić.

Napominjući da se Srbi apsolutno ne suprotstavljaju na adekvatan način izlivima ustaštva koji dolaze iz Hrvatske, Krestić je naglasio da se srpski narod miri sa tim, prihvata to kao svoju sudbinu.

"Mi se njima izvinjavamo, umesto da im kažemo – gospodo dosta je, nemojte više tako!", smatra Krestić.

On je rekao da ni Srbija ni Hrvatska nemaju šansu da dokažu genocid jedna protiv druge pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, naglašavajući da se Srbija ponižava pred Hrvatskom.

"Mislim da ni jedni ni drugi nemaju šanse, ali je zlo to što iz Srbije samo što ne mole Hrvate da odustanu od tužbe, to je prosto uvredljivo. To je ponižavajuće!", zaključio je Krestić.

Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić šokirao je nedavno evropsku i svjetsku javnost skandiranjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni", posle pobede nad reprezentacijom Islanda, kojom se Hrvatska plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu naredne godine. Istu parolu uzvikivali su i navijači u Splitu, uz druge ustaške povike.

2024 © - Vesti online