Utorak 26.11.2013.
19:31
Beta

Prvo se "pljuvali", a sad zajedno u drugi krug

Branimir Stojanović ima podršku SLS u Gračanici
 

"Srpsku" na izborima podržava Vlada Srbije, a SLS i "Srpska" su u prvom krugu kosovskih lokalnih izbora razmenjivale žestoke optužbe.

Popović je rekao da je odluku o podršci Stojanoviću 1. decembra doneo gračanički odbor SLS jer smatra da je "bolji kandidat". On je dodao da je u toku razgovor SLS i "Srpske" da posle lokalnih izbora rade na formiranju zajedničke lokalne vlasti u Gračanici.

Branimiru Stojanoviću protivkandidat je Bojan Stojanović koji ima svoju građansku inicijativu i koji je prethodno bio funkcioner SLS.

Popović je kazao da je od lokalnih odbora stranke obavešten da će i u Novom Brdu podržati kandidata "Srpske" Sretena Ivanovića. U Ranilugu lokalni odbor SLS odlučio je da podrži kandidata Srpske narodne partije Milana Aritonovića.

SLS svoje kandidate za gradonačelnika u drugom krugu izbora imaće u Klokotu, Partešu i Štrpcu.

Kandidat "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović rekao je da je SLS prepoznao ono što "Srpska" radi.

"Mi smo i u kampanji govorili da nam trebaju svi Srbi. Želimo da stvorimo jedinstvo i nikog ne želimo da se odreknemo. Želimo da se izborimo za našu politiku i za ono što je važno za Srbe i što će nam obezbediti dugoročan opstanak. Nakon završetka ovih izbora svi oni koji su bili na suprotnoj strani imaće otvorena vrata", rekao je Stojanović za KIM radio iz Čaglavice.

2024 © - Vesti online