Sreda 27.11.2013.
10:04
Vestionline

Toni Bler preoteo Mardoku ženu

Mardok i Vendi Deng
 

Predsednik "News Corpa" i "21th Century Foxa" Rupert Mardok (82) zatražio je u junu razvod od Dengove (44), navodeći da je njihov brak nepovratno narušen. Pošto su u Njujorku ovih dana finalizirali razvod, ponovo se čuju tračevi o njenoj vezi s bivšim britanskim premijerom, a sada konsultantom Tonijem Blerom. Naime, ta priča odjeknula je u svetskoj javnosti još prošlog leta, kad je milijarder Mardok objavio da je zatražio razvod.
 

Zajedničke noći u Kaliforniji 

Dengova i Bler uporno su opovrgavali da su imali tajnu aferu, za šta ih je optuživao Mardok, a sad se priča da je osoblje Mardokove vile u Kaliforniji tvrdilo da je Bler tamo noćio istovremeno kad i Dengova. Navodno se to dogodilo u decembru 2012. i aprilu ove godine, a Mardok o tome nije imao pojma. Tvrdi se takođe da su se Dengova i Bler videli bez Mardokova znanja u Njujorku i Londonu.

Mardok i Bler bili su, podsetimo, jedna od najjačih političko-medijskih "veza" u Velikoj Britaniji. Veruje se da je Mardokova podrška omogućila Bleru da tri puta završi u Dauning stritu 10. Poslovno savezništvo pretvorilo se i u porodično prijateljstvo, ali je taj odnos naglo prekinut ovog leta i Mardok je objavio da "više nema posla s Blerom". Posle najnovijih optužbi, izvor "Dejli mejla" blizak Bleru izjavio je da su to "nova naklapanja povređenog starca".


Ključni detalji sporazuma o razvodu braka nisu objavljeni, ali izvori bliski paru navode da će Dengova zadržati kuću u Pekingu, kao i stan na Petoj aveniji na Menhetnu koji je 2004. kupljen za tada rekordnih 44 miliona dolara. Ona navodno cilja, uprkos predbračnom ugovoru, na jednu od Rupertovih jahti, ne zna se tačno koju. Našla je i novog advokata koji će je zastupati, a pošto je intervjuisala čak osam kandidata, odlučila se za Vilijama Zabela, 76-godišnju advokatsku facu specijalizovanu za brakorazvodne parnice i imovinska pitanja, koji na listi svojih klijenata ima i milijadera Džordža Soroša. Dakle, rat tek sada počinje.


Da bi moglo biti problema, pokazuje i svojevremena Zabelova izjava da predbračni ugovor nije nikakva garancija da će par koji se rastaje biti pošteđen skupog i burnog razvoda. To očito nije sprečilo Mardoka da se letos opusti na godišnjem odmoru i opet zaplovi u jednoj od najlepših jahti na svetu.

2024 © - Vesti online