Utorak 26.11.2013.
15:21
Beta

DS: Skandalozne najave kašnjenja plata u Beogradu

Vrh Demokratske stranke (foto: arhiva)
 

"Grad Beograd normalno funkcioniše od kada je DS preuzela upravljanje prestonicom. U prethodnim godinama nikada nije bilo kašnjenja u isplatama zarada, zastoja u saobraćaju, nestašice grejanje ili energenata, a to sve zahvaljujući ljudima koji su vodili grad i zaposlenima u gradskim službama", navodi se u saopštenju demokrata.

Dodaje se da su zbog toga najave članova privremenog organa u Beogradu da neće biti isplate zarada u decembru "skandalozne i posledica ili njihove nesposobnosti ili želje da kazne zaposlene" u gradskim ustanovama "zato što su odgovorno radili dok je DS bila na vlasti".

"Takav pristup je nedopustiv i neodgovoran prema građanima Beograda. Grad Beograd je besprekorno funkcionisao do 19. novembra i od privremenog organa zahtevamo da u narednom periodu Beograđani ne budu žrtve političkih odmazdi", navodi se u saopštenju.

Na čelu privremene uprave Beograda je savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Siniša Mali. U veću su još Nebojša Čović (predlog SNS), Nikola Nikodijević (SPS), Tatjana Pašić (DS) i Andreja Mladenović (DSS) koji će voditi Beograd do vanrednih izbora.

2024 © - Vesti online