Utorak 26.11.2013.
13:27
Beta

Potrošači gasa moraju da plate "odmerene troškove"?!

Na računu im piše da treba da plate i "odmerene troškove izvršenja u iznosu od 4.680 dinara i naknadu za rad izvršitelja od 1.800 dinara" (Foto: Ilustracija)
 

"Dug mora da se plati, ali sva javna preduzeća daju reprogram domaćinstvima izuzev Srbijagasa, a odloženo gas mogu da plaćaju i preduzeća i toplane čija su milionska dugovanja, čime se prema nama vrši diskriminacija", kazao je Carević i istakao da Srbijagas preko dodatnih troškova još više uvećava dugovanja, a pri tome se favorizuju sudski izvršitelji, i to samo iz Novog Sada.

Njegov dug sa kamatama iznosi 14.034 dinara, a u zaključku za plaćanje se navodi da treba da plati i "odmerene troškove izvršenja u iznosu od 4.680 dinara i naknadu za rad izvršitelja od 1.800 dinara", što je skoro polovina duga.

"Nikome nije jasno šta znače 'odmereni troškovi' i na osnovu čega se obračunavaju - ili se to odmerava prema ličnosti, gradovima ili lokalnoj vlasti koja u njima upravlja, a sudski izvršitelji su iz Novog Sada, iako je žalba dopuštena sudu u Beogradu", objasnio je Carević.

Potrošači navode da nije isto da izvršitelj u Šumadiju dolazi iz Novog Sada ili Beograda, a ima ih i u gradovima tog dela Srbije, ali Srbijagas nije njima poverio da to rade.

Agencija Beta je danas u Srbijagasu na desetine telefona tražila razgovor, ali je uvek odgovor bio da nisu nadležni. Konačno je izjava stigla od Snežne Đukanović, izvršnog poverioca, koja je objasnila da se sve radi u skladu sa zakonom, da se opomene podnose kako ne bi zastarila potraživanja, a da nezadovoljni potrošači imaju pravo žalbe.

2024 © - Vesti online