Ponedeljak 25.11.2013.
20:32
Srna

Riga: Pretraga završena, 54 mrtvih i 40 povređenih

Haos koji je nastao posle pada krova u supermarketu "Maksima"
 

"Potraga je okončana. Vatrogasne ekipe uklonile su svoju opremu i napustile mesto nesreće. Nismo pronašli više nijedno telo", izjavila je za AFP portparol vatrogasne službe Viktorija Sembele.

U Letoniji je trominutnom ćutnjom odata počast žrtvama ove, najveće katastrofe u ovoj baltičkoj državi sa dva miliona stanovnika. Letonska policija još radi na utvrđivanju uzroka nesreće.

Pročitajte sve o padu krovu u supermarketu "Maksima" OVDE

Letonski zvaničnici kažu da je u istrazi angažovano 40 ljudi i da će ona, verovatno, trajati nekoliko nedjelja. Mogući razlozi ove katastrofe su pogrešan dizajn, loš građevinski materijal i korupcija.

Premijer Valdis Dombrovskis je izjavio da je rušenje krova supermarketa "težak zločin" i da će krivci snositi odgovornost.

Tragedija se dogodila 21. novembra, kada su se srušili krov i jedan zid supermarketa, a nešto kasnije je pao i drugi zid.

U državi je nakon tragedija poglašena trodnevna žalost, a predsednik Letonije Andris Berzinš izjavio je da rušenje trgovinskog centra "Maksima" u Rigi predstavlja ubistvo nevinih ljudi.

2024 © - Vesti online