Ponedeljak 25.11.2013.
16:27
Srna

DSS: Renesansa ustaštva u Hrvatskoj

Čekićanje po glavama Srba koji su ostali u Hrvatskoj, kaže Sanda Rašković Ivić
 

Sanda Rašković Ivić naglasila je da napadi na ćirilicu po hrvatskim gradovima i izlivi nacionalizma na sportskim manifestacijama najbolje ilustruju da je ustaštvo u Hrvatskoj u ekspanziji i ocenila da su tamošnji Srbi ostali bez zaštite "jer su za Beograd važnije integracije u EU".

"Srbija ćuti o dešavanjima u Hrvatskoj, jer čini sve da sačuva 'dobrosusedske' odnose i otpočne pregovore sa EU. Razbijanje tabli sa ćiriličnim natpisima je čekićanje po glavama svih preostalih Srba u Hrvatskoj, čekićanje po glavama onih ubijenih u Drugom svetskom ratu, a to je u krajnjem, i čekićanje po glavi države Srbije", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, sem glasova nekoliko časnih intelektualaca i novinara, nema nikoga da ustane u odbranu Srba i nema prave kritike u medijima "osim antisrpskog huškanja".

Ona tvrdi i da sve izgleda kao da je reč "o konsenzusu u Hrvatskoj onda kada su Srbi u pitanju", a da hrvatski predsednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović daju "slabašne izjave i kapituliraju pred onima koje nazivaju braniteljima".

"O pitanju Srba u Hrvatskoj sledi gromoglasna ćutnja. Ćuti i Brisel, koji je pre nekoliko meseci suvo saopštio da je pitanje dvojezičnosti unutrašnje pitanje Hrvatske", navela je Rašković Ivić.

2024 © - Vesti online