Nedelja 24.11.2013.
23:42
Srna

Crnogorci najviše veruju Đukanoviću

I dalje na prvom mestu: Milo Đukanović
 

Istraživanje je prvi put rađeno na terenu, a u obje kategorije drugi je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, koji je političar sa ubedljivo najboljim ocenama u opoziciji, za razliku od ostalih opozicionih lidera kojima rejting pada.


Đukanoviću veruje 20 odsto građana, na drugom mestu je Lekić, a sledi Vujanović. Osim njih trojice, poverenje u ostale političare je na vrlo niskom nivou. Kada je reč o političarima koji ostavljaju najbolji utisak, Vujanović je zadržao čelnu poziciju, ali za razliku od prošlomesečnog istraživanja ostali političari beleže pad.


Na drugom mestu je Lekić, koji beleži veći pad, jer je prethodnih meseci bio skoro izjednačen na vrhu sa Vujanovićem, dok je treće mesto zadržao Đukanović. Veliki pad u odnosu na prošli mjesec beleži predsednik Skupštine Crne Gore i lider SDP-a Ranko Krivokapić, koji nakon nekoliko meseci rasta, sada opet ima više negativnih nego pozitivnih ocena.


Među političarima sa najviše negativnih ocena i dalje prednjači lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, koji je u ovom istraživanju dobio 64 odsto negativnih ocena. Još drastičniji pad u odnosu na oktobar ima lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, takođe, zbog rasta negativnih ocena. Najveći pad rejtinga u odnosu na oktobar beleži predsjednik SNP-a Srđan Milić.

2024 © - Vesti online