Nedelja 24.11.2013.
20:19
Beta

Mionica: Prevrnuo se niški autobus, 18 osoba povređeno

Foto: Ilustracija

Autobus je saobraćao na liniji Šabac-Valjevo-Niš, a nesreća se dogodila oko 18 sati, na krivini kod Ćukovića kuća. Prema svedočenju putnika, među kojima je bilo i valjevskih studenata, autobus je prebrzo ušao u krivinu i izleteo sa puta, pa se
prevrnuo dva puta. Povređeni putnici tvrde da su "izletali kroz prozor".

Njih 16 je smešteno u valjevskoj bolnici, dve žene su teže povređene, ali niko nije životno ugrožen. Pomoć su im na licu mesta ukazale tri ekipe hitne pomoći iz Valjeva i Mionice. Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, dvoje dece je lakše povređeno i ona su zadržana radi opservacije njhihovog zdravstvenog stanja, dok je jedna žena zbog težih povreda smeštena na Odeljenju poluintenzivne nege.

Ostali povređeni su posle pregleda pušteni na kućnu negu. Jedan od povređenih putnika je iz Radobića odvezen u Čačak, a dvojica vozača autobusa odbili su pregled u bolnici kako bi prisustvovali uviđaju policije i nadležnih pravosudnih organa. Kako je novinarima večeras rečeno u saobraćajnoj policiji, urađen je alko-test, koji je pokazao da vozači nisu konzumirali alkohol.

U krivini kod Ćukovića kuća, na putu Divci-Mionica-Ljig, ranije su se često dešavale saobraćajne nesreće, ali je kolovoz nivelisan prilikom temeljne rekonstrukcije puta pre nekoliko godina.

2024 © - Vesti online