Nedelja 24.11.2013.
18:37
Beta

Vulin: Crkva i država na istom putu

Aleksandar Vulin
 

Pošto je od patrijarha Irineja u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju primio najviše priznanje SPC orden Svetoga Save prvog reda, Vulin je kazao da je to odlikovanje dokaz da između SPC i srpske države na Kosovu i Metohiji nema rasprave i da su na istom zadatku. Prema njegovim rečima, taj zadatak je da Srba bude više na Kosovu i Metohiji.

Vulin je kazao da je orden Svetog Save koji je SPC dodelila Kancelariji za Kosovo i Metohiju ujedno i priznanje Vladi Srbije i da predstavlja više od priznanja za materijalnu pomoć.

Kako je navedeno, Kancelarija za Kosovo i Metohiju dobila je to priznanje SPC za delotvornu ljubav prema SPC, koja je naročito pokazana pružanjem nesebične materijalne pomoći za obnovu Prizrenskog konaka i drugih objekata SPC na Kosovu i Metohiji.

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da finasira život Srba na Kosovu kao što je to radila i do sada i naglasio da se nada da će ta pomoć biti veća.

Posle osvećenja obnovljenog Prizrenskog konaka u ovom manastiru, patrijarh Irinej je zahvalio darodavcima, posebno narodu i Vladi Norveške, Evropskoj komisiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Republici Srbiji koji su pomogli obnovu tog zdanja.

2024 © - Vesti online