Nedelja 24.11.2013.
21:13
24sata.hr

Zbog silikona u zadnjici umrlo 15 žena!

Foto: Ilustracija
 

Žene su umesto implantanata primale injekcije sintetičkog biopolimera koji je putovao po telu. Izaziva deformacije i u nekim slučajevima smrt. Najmanje 40.000 žena podvrglo se operaciji u zemlji. Postupak je zabranjen, ali žene su pronašle "šarlatane" koji će ih operisati.

Mercedes (45) je ispričala kako se odlučila da zaobli svoju pozadinu da bi osvojila otuđenog supruga i spasila brak. Sada žali zbog toga.


"Toliko boli da ne mogu da sedim ni pet minuta", ispričala je. Platila je postupak 800 dolara, a počelo je boleti nekoliko dana kasnije. Naučila je da živi s tim kao i s brojnim kritikama porodice. Mercedes je vratila muža, ali više ne želi ni da se skine pred njim jer joj je zadnjica puna ožiljaka. Seks joj nije ni na pameti.

Astrid de la Rosa koja se podvrgla istom postupku, ali se njoj gel rasporedio po bokovima i leđima, osnovala je udruženje za žene koje su prošle isto.

Iako je Vlada Venecuele zabranila postupak 2012. godine, žene su se i dalje operisale. Vlasti su tužile neke lekare i kozmetičare jer su i dalje radili sa zabranjenim sredstvom.

2024 © - Vesti online