Nedelja 24.11.2013.
03:36
Beta

Nečasno da Sonja Biserko svedoči u korist Hrvatske

Miodrag Linta

- Nečasno, nemoralno i neprihvatljivo je da Biserkova pristaje da svojim svedočenjem doprinese da sud u Hagu, bez ikakvog osnova, proglasi Srbiju genocidnom državom - rekao je agenciji Beta predsednik Koalicije Miodrag Linta.


- Smatramo da je potrebno postaviti sledeća pitanja Sonji Biserko: Ko je proterao 500.000 Srba iz Hrvatske tokom 1990-ih godina? Ko je zastrašivao, proterivao i ubijao Srbe po hrvatskim gradovima? Ko je u terorističkim akcijama srušio preko 10.000 srpskih kuća i poslovnih objekata po hrvatskim gradovima - naveo je Linta.


U Koaliciji izbegličkih udruženja ističu da je nakon operacija Hrvatske vojske na području Krajine izvršeno "sistematsko paljenje i pljačkanje srpske imovine", kao i da je Hrvatska nakon završetka rata 1995. donela više diskriminatorskih zakona kojima je izbeglim Srbima onemogućen povratak.


Linta je dodao i da se sprečava ekshumacija ostataka 270 Srba koji se nalaze na poznatim grobnim mestima u Hrvatskoj, i podsetio da se u toj zemlji ne poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, koji garantuje upotrebu srpskog jezika i pisma i proporcionalnu zastupljenost Srba u državnoj upravi, policiji i pravosuđu.

2024 © - Vesti online