Subota 23.11.2013.
21:45
Beta

Kinezi: Kupili smo Vršačke vinograde po zakonu

Ministar privrede Saša Radulović izgleda naljutio Kineze
 

"Nije tačno da je postupak bio nezakonit. Postupak javne prodaje je bio sproveden u skladu sa zakonom, podzakonskim aktima i drugim važećim propisima Srbije", navodi se u saopštenju Guan nana dostavljenom agenciji Beta.


Osim što je rekao da je postupak prodaje Vrsačkih vinograda sraman i nezakonit, Radulović je i najavio da će svi odgovorni biti kažnjeni.


"Ovo je katastrofa, odgovorni će odgovarati, prvo državni organi, pa i ostali. Ovo je bio nezakonit postupak. Ministarstvo traži da se postupak poništi i da uđemo u novu proceduru, ovo je zaista sramota", rekao je Radulović televiziji Pink.


Kompanija Guan nan pobedila je na trećem tenderu za Vršačke vinograde sa ponudom od 5,3 miliona evra, a na tom tenderu je bila i jedini ponuđač 26. jula ova godine.


Privatizacioni ugovor još nije potpisan, jer je 5. avgusta, kada je bilo zakazano, potpisivanje odloženo. Premijer Ivica Đačić rekao je juče da ne zna ko je kriv za situaciju, ali da Kinezi svakako nisu.


Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić krajem septembra najavio je da će država utvrditi ko je kineskoj kompaniji omogućio kupovinu Vršačkih vinograda po nižoj ceni od realne.

2024 © - Vesti online