Subota 23.11.2013.
17:43
mozzartsport.com

Premijer liga: Liverpul se spasio protiv Evertona

 Luis Suarez
 

Derbi Mersisajda i nije mogao da prođe nikako drugačije! Liverpul je imao sve u rukama, vodio na poluvremenu, onda je dozvolio da Romelu Lukaku sa dva gola u nastavku donese veliki preokret koji nije mogao da spreči ni fantastični golman Minjole, da bi rezervista Staridž minut pre kraja postavio konačnih 3:3. Crveni su tako prokockali pobedu, odnosno mogućnost da se bar na kratko vreme vrate na lidersku poziciju, a na kraju su se spasili i poraza.


Kada bi se prebrojale sve šanse tokom 90 i kusur minuta na Gudison parku je trebalo da padne minimum deset komada. Crveni su odlično otvorili meč, već u 5. Kutinjo je pogodio za prvo vođstvo, a svega tri minuta kasnije Miralas je izjednačio. Na treći gol na meču nije se dugo čekalo. Suarez je u 19. minutu ponovo doveo goste u vođstvo i sa tim rezultatom otišlo se odmor.


I u drugom poluvremenu je viđena ista slika na terenu. Sada su konce igre preuzele Karamele. Minjole je skidao sve što je mogao i videlo se da neće moći doveka da spašava svoju ekipu. Lukaku je u razmaku od deset minuta postigao dva gola i preokrenuo rezultat. Kada se činilo da će Everton pobediti, Brendan Rodžers je izvukao keca iz rukava i u igru uveo Staridža. To se pokazalo kao pravi potez pošto je rezervista Liverpula glavom pogodio za 3:3. 

2024 © - Vesti online