Nedelja 24.11.2013.
08:00
b92.net

Jabokovo sirće - Idealan saveznik za lepotu

Foto: Ilustracija
 

1. Ispiranje kose

Sirće deluje kao sredstvo za uklanjanje bilo kog proizvoda i sebuma koji se gomilaju na koži glave bez odstranjivanja prirodnih ulja što kosi daje čist izgled i sjaj. Sirće možete pomešati sa vodom i kapima esencijalnog ulja ruzmarina. Dobijenu smesu dobro promućkajte i nežno je utrljajte na kožu glave, a potom isperite. Ovo je naročito dobro za osobe koje imaju perut.

2. Poboljšanje manikira

Da bi vam manikir duže trajao, koristite jabukovo sirće. Držite nokte u sirćetu jedan minut, pustite da se osuše i zatim nastavite sa daljim koracima sređivanja noktiju. To uradite nakon nanošenja kreme za zanoktice, a pre trupijanja noktiju. Ovim postupkom će vam manikir trajati jedan do dva dana duže.

3. Toner za lice

Zbog svojih pH kvaliteta, jabukovo sirće je odličan toner za lice. Pomešajte dve supene kašike jabukovog sirćeta sa dve šolje vode i uz pomoć vate, tečnost utapkajte na lice.

4. Tretman protiv akni

Ukoliko ste u potrazi za brzim, jeftinim i prirodnim tretmanom protiv akni, napravite pastu od jabukovog sirćeta, meda i pšeničnog brašna. Nanesite mešavinu na upaljeno mesto, ostavite preko noći i ujutru isperite. Ova pasta će ubrzati proces izlečenja i smanjiti otok i crvenilo.

5. Zubi

Zbog svojih antiseptičkih svojstava, jabukovo sirće je odlično za ispiranje usta. Razblažite ga sa vodom i promućkajte u ustima kako biste se rešili naslaga i bakterija koje uzrokuju loš zadah. Jabukovo sirće takođe uklanja i mrlje sa zuba.

6. Piće

Najviše pogodnosti jabukovog sirće se dobijaju ukoliko ga pijete. Jednu do dve kašike jabukovog sirćeta pomešajte u čaši vode i to pijte dva do tri puta dnevno. Na taj način će vam se ubrzati metabolizam, razbiti masti, smiriti gorušica i smanjiti rizik od infekcija.

2024 © - Vesti online