Petak 22.11.2013.
21:03
Beta

''Danas je herojstvo otvoriti nova radna mesta''

Nezaposlenosti od 24 odsto je osnovni problem u Srbiji, rekao je Dačić je u industrijskoj zoni "Brzan" i ukazao da je zato dolazak stranih investitora od velikog značaja.

U poseti gradilištu metalskog pogona ''Moreto'': Ivica Dačić

"U uslovima ekonomske krize vrhunsko herojsko delo je otvaranje novih radnih mesta. Toga nema bez investicija, domaćih ili stranih, i svaki investitor dobrodošao je u Srbiji", istakao je Dačić.

Premijer je rekao da ga posebno raduje investicija "iz prijateljske Italije" koja je najznačajniji spoljotrgovinski partner Srbije. Opština Batočina i firma Moreto su početkom septembra potpisale ugovor o investicionom ulaganju za izgradnju fabričkog postojenja u industrijskoj zoni "Brzan" u vrednosti četiri miliona evra.

Moreto je proizvođač kovanih limova i odlivaka, s poslovnom tradicijom od 30 godina. Moreto je 2008. imao promet od 11,7 miliona evra, a prošle godine je bio 50 odsto veći.

Vlasnik Moreta, Alfredino Moreto, je rekao da je zadovoljan što je u kratkom roku dobio dozvole za izgradnju pogona u Batočini i ocenio da je prisustvo premijera Srbije na gradilištu poziv ostalim investitorima.

Izradnja pogona na dva hektara je počela oktobra, a proizvodnja bi trebalo da krene sledeće godine. Opština je tu kompanju, kao i druge investitore, oslobodila plaćanja
dažbina koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

2024 © - Vesti online