Petak 22.11.2013.
23:23
Beta

Otkrila korumpirane lekare, oni je podmićuju

U otvorenom pismu Agenciji za borbu protiv korupcije, Zaštitniku građana, Ministarstvu pravde i potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, Bokorov je ocenila da je uplata novca pokušaj korupcije i diskreditacije uzbunjivača, prenela je Radio televizija Vojvovodine.

Foto: Ilustracija

Kako je navela, pre nekoliko dana Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici je na njen račun uplatio 27.034 dinara, a zatim je dobila usmeno objašnjenje da je to "dug za dopunski rad iz decembra 2009. godine".

"Meni koja sam prijavila nezakonit rad Instituta, posle četiri godine se izmišlja i uplaćuje dug za dopunski rad, a sa tako niskom i podlom namerom korumpiranja", napisala je Bojana Bukorov.

Ona je u pismu ukazala da nepravilnosti u radu na Institutu u Sremskoj Kamenici i dalje postoje, da je na listama čekanja više od hiljadu pacijenata i da su aparati za zračenje pokvareni, a da nadležni ništa ne preduzimaju. Ona navodi da još niko nije odgovarao po njenoj prijavi od pre četiri godine o trgovini listama čekanja na Institutu za onkologiju.

Zoran Stoiljković iz Agencije za borbu protiv korupcije rekao je za RTV da korupcija ide toliko daleko da se "nepristojna ponuda" upućuje Bokorovoj koja je simbol borbe protiv korupcije i koja u toj agenciji ima status uzbunjivača.

"Očito da sve pozitivno što se u poslednjih godinu dana dešava u borbi protiv organizovane sistemske korupcije, nije dalo dovoljno rezultata", dodao je Stojiljković.

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da će se tvrdnje Bokorove razmotriti i podsetio da je i pre tri godine vodio postupak kontrole kojim je utvrđena nepravilnost u obavljanju dopunskog rada na Institutu za onkologiju.

2024 © - Vesti online