Petak 22.11.2013.
20:11
Beta

Još dva meseca pritvora optuženima iz Dreničke grupe

To je za prištinske medije potvrdio Arijanit Koci, advokat Samija Ljuštakua, predsednika opštine Srbica i bivšeg komandanta dreničke operativne zone OVK.

Foto: Ilustracija

"Danas sam dobio odluku. Na zahtev tužioca, mom klijentu i drugima je produžena mera pritvora još za dva meseca", rekao je advokat Koci.

Jedan deo optuženih iz Dreničke grupe se nalaze u pritvoru od 31. maja, a optuženi su za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistvo za koje se pretpostavlja da su izvršeni u centru pritvora OVK u selu Likovce,
tokom 1998. godine.

Pored bivšeg vrhovnog komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija i Ljuštakua, na optužnici se nalaze i poslanik Skupštine Kosova Fadilj Demaku, predsednik opštine Glogovac Nedžat Demaku, Agim, Baškim, Driton i Seljman Demaj, Jahir Demaku, Zećir Demaku, Sabit Geci, Ismet Hadža, Sahit Jašari, Isni Tači i Avni Zabelji.

Prema toj optužnici, Seljimi se optužuje da je izvršio sedam krivičnih dela, dok se Ljuštaku, Sahit Jašari i Sabit Geci optužuju za ubistvo tadašnjeg komandanta policije u Glogovcu Ivana Bulatovića.

2024 © - Vesti online