Petak 22.11.2013.
18:41
Beta

Narodno pozorište slavi 145. rođendan

Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je 145 godina postojanja
 

"Čast mi je što će moje ime biti na tabli u foajeu Narodnog pozorišta. Postideo sam se kada sam pročitao obrazloženje žirija", rekao je Ćetković novinarima.

Vojin Ćetković

Žiri, na čelu s glumcem Igorom Đorđevićem, u kojem su bili Raško Jovanović, rediteljka Ana Grigorović, dramaturg Slavko Milanović i teatrolog Boban Jeftić u obrazloženju odluke naveo je da je Ćetković ostvario istinsku glumačku bravuru.

Pored nagrade "Raša Plaović", po odluci Upravnog odbora Narodnog pozorišta danas je dodeljena i nagrada za najbolju predstavu u sezoni operskom ansamblu za predstavu "Aida" u režiji Dejana Miladinovića.

Za najbolja individualna umetnička ostvarenja nagrade su dodeljene Miodragu Krivokapiću, Tamari Pingović, Sanji Kerkez, Jasmini Trumbetaš Petrović i Mariji Vicković. Dodeljene su i plakete baletskom igraču u penziji Dušanu Simoviću, kao i pečati prvaku drame Marku Nikoliću, prvakinji opere Veri Miranović Mikić i reditelju Dejanu Miladinoviću. Zaslužnima za rad Narodnog pozorišta dodeljeni su i  srebrnjaci, pohvale, zlatne značke i povelje.

2024 © - Vesti online