Subota 23.11.2013.
08:00
cosmopolitan.rs

12 profi saveta vrednih kopiranja

Foto: Ilustracija
 

1. Obuzdajte obrve

I slavnima se desi da se zaigraju sa pincetom. Rezultat? Istanjen i nepravilan oblik obrva. Anastasija, omiljena kozmetičarka Riz Viterspun i Šarliz Teron, koristi vosak za fazoniranje. Bitno je samo da bude providan kako biste lakše fazonirale lukove.


2. Tajna je u sunđeru

Većina profesionalnih šminkera voli da nanosi puder uz pomoć vlažnog makeup sunđera. Oni donekle "razređuju“ tečni i puder u kremi, jer tako bolje prileže na kožu. Mali ekstra savet: što je voda toplija to se puder lakše nanosi.


3. Tek dodir karmina

Kada slavna šminkerka Pet Mekgrat želi da kreira seksi efekat na usnama koristi se prstima kako bi utapkala tamnoroze karmin u usne.


4. Maske za "topljenje"

Makeup umetnici obično pre šminkanja pripreme lice svojih klijenata nekom hranljivom maskom kako bi što više sijalo. Jedna od njih, Efrat, koja radi sa En Hetavej, kaže da, pre nego što je nanese, masku zagreje fenom. „Toplota pomaže da vlaga prodre duboko u kožu“, njeno je objašnjenje.


5. Jednostavne alatke

Koliko god bili dobro opremljeni i profesionalci ne mogu da odole praktičnim i jednostavnim pomagalima. Štapići za uši (ali oni sa vrhom u špic) savršen su način da uklonite razmazanu šminku oko očiju, a da pri tom ne uklonite ostatak makeup-a.
 

6. Profesionalne prečice

Na revijama i snimanjima editorijala, šminkeri mogu da pređu „kilometre“ idući od jednog do drugog modela. Da bi skratili postupak i ubrzali proces šminkanja, služe se raznim trikovima. Tako, na primer, na drugu stranu pakovanja kompaktnog pudera natapkaju malo korektora, pa dobiju paletu koju je lako nositi i njome rukovati. Nemojte koristiti previše kremasti korektor i izbegavajte ivice kako vam se celo pakovanje ne bi uprljalo usled eventualnog curenja.


7. Zaronite četkicu

Da li ste se ikada zapitali kako to da slavne glumice/pevačice/modeli na očima uvek imaju intenzivnu senku ili ajlajner, a vaš makeup, koliko god se trudili, uvek izgleda nekako bledunjavo?! Kako to i same da postignete otkrivam vam Pet Mekgrat: navlažite četkicu kojom nanosite senku i boja će biti intenzivnija i postojanija.

2024 © - Vesti online