Petak 22.11.2013.
10:28
Vesti

NHL: Sent Luis slavio u Bostonu

Jaroslav Halak nije uspeo da zaustavi udarac Karla Soderberga
 

Odlično je branio Jaroslav Halak (29 intervencija), a odlučujući gol iz penala postigao je Derek Roj. Sent Luis je bio bliži pobedi i u regularnom delu, vodili su sa 2:1, ali je Karl Soderberg posla pravu "bombu" u mreću Halaka u finišu drugog perioda. Milan Lučić je ovaj duel završio bez poena.

Detroit je prekinuo seriju od sedam uzastopnih poraza! Red Vingsi su savladali Karolinu, a blistao je dvostruki strelac Gustav Najkvist. Mrežu rivali pogađali su još Niklas Kronval i Daren Helm. Andrej Sekera je postigao dva gola za Karolinu.

Hokejaši aktuelnog prvaka Čikago Blekhoksa ubedljivo su savladali Vinipeg Džetse na gostujućem terenu rezultatom 6:3. Veoma uzbudljivo bilo je sve do poslednje deonice meča, kada su vlasnici Stenli kupa postigli tri gola i rešili duel u svoju korist. Hosa, povratnik u tim Blekhoksa, i Tous bili su nezadrživi tandem Čikaga. Postigli su po jedan gol, s tim da je Tous imao i tri asistencije. Led je kod Džetsa bio najistaknutiji sa po jednim golom i asistencijom.

NHL, rezultati: Boston - Sent Luis 2:3 posle penala, Toronto - Nešvil 2:4, Filadelfija - Bafalo 4:1, Detroit - Karolina 4:3, Vinipeg - Čikago 3:6, Dalas - Njujork Rendžers 2:3, Finiks - Kolorado 3:4 posle produžetka, Edmonton - Florida 4:1, Los Anđeles - Nju Džersi 1:2 posle produžetka, San Hoze - Tampa Bej 5:1.

2024 © - Vesti online