Petak 22.11.2013.
10:35 >> 13:56h
Beta

Vulinu treći put zabranjen odlazak u Štrpce

Aleksandar Vulin

Vulin je novinarima u Vladi Srbije rekao da mu je Priština zabranila da u petak 22. novembra ode u Štrpce i da je to već treći put da mu je zabranjen odlazak u tu opštinu.

"Zabrana je stigla iz Kancelarije EU u Prištini, od gospodina Samuela Žbogara, i to bez objašnjenja. Ovaj put se nisu potrudili ni da daju objašnjenje", kazao je ministar.

Vulin je ocenio da je potpuno jasno zašto mu se zabranjuje odlazak u Štrpce i kao razlog naveo da Priština želi da učini sve da Srbi glasaju za kandidata Samostalne liberalne stranke koja učestvuje u Vladi Kosova, a ne za kandidata "Srpske" koju podržava Vlada Srbije.

"Pozivam Srbe da dobro razmisle kada budu glasali da dobro razmisle da li hoće da glasaju za one stranke koje podržava Priština ili one koje se efikasno bore da Srba bude što manje na Kosovu i Metohiji, one koji se efikasno bore da prekinu svaku vezu sa Srbima na Kosovu", kazao je ministar.

Vulin je rekao da je siguran da Srbi razumeju postupke Prištine i da on samo želi da ih upozori.

"Ako se svaka naša poseta bude pretvarala u diplomatski obračun i ako budemo morali da idemo u Brisel da nalazimo rešenje onda je jasno da Priština čini sve da spreči Srbe da glasaju kako hoće i da želi da ih uplaši da glasaju za liste koje one podržava", naveo je ministar.

2024 © - Vesti online